Pareri Samsung Galaxy A51 Review si pret 2022
Pret actualizat Samsung Galaxy A51, pareri si review romana
Am testat recent Galaxy A51, noul telefon mid-range de la Samsung care înlocuieste popularul model A50 din 2019 si care aduce un design modern, cu rame minuscule, precum si mai multe imbunatatiri ale camerei. Lansat in 2020, este un telefon accesibil si este situat intre cele mai populare telefoane pe care Samsung le vinde în 2021.
Cu un pret situat in zona de 1250 lei, este un smartphone accesibil, ofera o experienta buna, insa vin din urma si alte modele precum Redmi Note 9T de la Xiaomi sau P40 Lite de la Huawei.
Update Martie 2021. Samsung Galaxy A51 primeste update la Android 11 si se misca mult mai bine. Noul sistem aduce mai multa rapiditate si optimizari ale camerelor foto, interfata si aplicatii.
Am testat Galaxy A51 in ultimele saptamani, hai sa vedem care e verdictul pentru acest smartphone, precum si parerile noastre.
Ce gasim in cutie?
- Galaxy A51
- incarcatorul rapid de 15 wati
- Cablu USB-C la USB-A
- Casti cu fir (conexiune jack de 3,5 mm)
- cheita SIM
- manuale de utilizare
Design, dimensiuni, materiale
Un lucru care se remarca de la inceput este ca telefonul arata bine, are un design curat si elegant. Chiar daca avem o carcasa de plastic, materialele par de calitate, cu finisaje bune. Adevarul este ca o carcasa de plastic este mai solida decat una de sticla, insa se zgarie mai usor. Desigur, ai posibilitatea sa-l protejezi cu o husa de protectie.
Daca ne uitam la telefon, avem butoanele de On/Off si cel de volum pe partea dreapta, în timp ce în partea de jos vom gasi portul USB-C pentru incarcare, precum si mufa pentru casti. Camera principala este situata in coltul stanga sus din spate. În fata, avem o camera frontala amplasata intr-un noch situat in mijlocul zonei de sus a telefonului. Camera frontala este integrata discret in display-ul telefonului.
Calitate ecran
Odata cu achizitia unui telefon Samsung precum Galaxy A51 vei avea un ecran AMOLED frumos, de la un lider în industria de smartphone. Cel de pe A51 masoara 6,5 inci si vine cu o rezolutie 1080p si un raport de aspect de 20 la 9. Display-ul este foarte clar, culorile sunt vii, unghiurile de vizualizare sunt bune si este placut la vizualizare. In plus este protejat de Gorilla Glass 3 impotriva zgarieturilor sau caderilor accidentale.
A51 accepta, de asemenea, optiunea Always-on a ecranului, astfel încat sa puteti arunca cu usurinta o privire in orice moment sau citi notificarile fara a-l atinge. Important de retinut ca aceasta functie presupune si un consum mai ridicat al bateriei.
De asemenea, aveti optiunea unor reglaje customizate pentru culorile ecranului A51. Daca accesati Setări> Afișare> Mod ecran, puteti selecta între un mod de ecran „Natural” cu culori mai echilibrate, tonifiate si un mod „Vivid” care are culori mai saturate si mai atragatoare.
Senzorul de amprenta
Senzorul de amprenta este situat central, integrat in ecran, in partea de jos a telefonului. Isi face treaba de cele mai multe ori, insa nu as spune ca este cel mai rapid. Uneori apare o intarziere intre momentul în care apasati si momentul în care telefonul se deblocheaza.
Arhitectura hardware
Telefonul este dotat cu un CPU Exynos 9611 si 4 sau 6 GB RAM. Iar in ceea ce priveste spatiul de stocare avem variante cu 64 sau 128 GB si slot microSD.
Desi in jocuri se misca relativ ok, in utilizarea zilnica mai apar usoare lag-uri, in special la update aplicatii sau imediat dupa reboot.
Bateria de 4000 mAh cu incarcare rapida la 15W asigura o autonomie decenta pentru o utilizare moderata. In realitate bateria duce pana la 14 ore in playback video. Aici pot intervenii si modurile pe care le puteti seta in Power Mode, care poate fi Optimized, Medium Power Save sau Maximum Power Save.
Conectivitate
Samsung Galaxy A51 vine cu doua slot-uri nano SIM + microSD. Portul de incarcare si date este USB-C 2.0 situat in partea de jos. La capitolul conectivitate wireless primim ANT+, Bluetooth 5.0, GPS, Glonass şi Beidou si Galileo. Telefonul vine si cu mufa jack 3.5 pentru casti sau iesire audio pe fir.
A51 este echipat cu WiFi dual-band, 4G LTE si WiFi Direct. In plus avem NFC pentru plati cu telefonul la EPOS. Am facut cateva teste in internet 4G si in reteaua Orange atinge 170 Mbps la download si 46 Mbps la upload. Pentru un telefon mid-range valorile sunt foarte bune.
Ce ne-a placut la Samsung Galaxy A51:
- ecranul luminos
- baterie buna
- se misca bine in jocuri
- fotografii bunicele, in special macro
- camera selfie
- filmare rezonabila
- Android 10 + One UI 2.0 si va avea upgrade la Android 11
Minusuri:
- arhitectura hardware modesta
- cititorul de amprente nu este cel mai rapid
- cam mult plastic utilizat in constructie
Imagini realizate cu Samsung Galaxy A51
Pret si disponibilitate Samsung Galaxy A51
- 🛒 evoMAG – vezi pret actualizat
- 🛒 eMAG – afla pret
- 🛒 PC Garage – vezi pretul
- 🛒 Orange – vezi oferte