Cum scap de ploșnițele de pat fără insecticide
Alege soluții naturale fără insecticide contra ploșnițelor
Odată cu întoarcerea din concedii, călătorii, în casele noastre pot să apară și vizitatori nepoftiți, iar unul dintre ei este ploșnița de pat (Cimex lectularius).
O insectă nocturnă care preferă locuințele, este activă în special pe timpul nopții și se hrănește cu sânge uman. Pe timpul zilei ploșnițele de pat stau ascunse în saltele, dulapuri, printre haine, crăpături în pereți sau mobilier și locuri întunecoase din casă.
Ploșnița de pat este un parazit a cărui mușcătura provoacă erupții cutanate și alergii la nivelul pielii, se inmulțesc foarte repede și sunt extrem de dificil de eradicat din locuință. Chiar dacă nu sunt letale, acestea afectează calitatea somnului, a echilibrului psihic, iar mușcăturile lor crează mâncărime la nivelul pielii, copiii fiind cei mai expuși la complicații.
De unde apar ploșnițele de pat?
Infestarea cu ploșnițe în casă sau apartament se poate întâmpla foarte rapid având în vedere capacitatea ridicată de reproducere a acestui parazit, precum și rezistența acestuia la supraviețuire fără mâncare. De exemplu, pot sta fără să mănânce până la 6 luni de zile.
De obicei sunt aduse la întoarcerea din călătorii, hoteluri, spitale, alte locuințe deja infestate. În luna septembrie a acestui an, pe fondului unui număr mare de români care au călătorit în străinătate, se vorbea chiar de o invazie de ploșnițe în România.
Mai mult, ploșnițele de pat sau de saltea se pot deplasa foarte ușor, în special in cazul apartamentelor. Chiar dacă nu zboară, se deplasează pe pereții exteriori ai clădirilor, iar corpul plat le permite să se strecoare rapid și ușor prin spații mici, înguste. Atenție și la tapițeria din mașină, pot ajunge foarte ușor din casă în mașină sau invers, prin plasele de cumpărături și bagaje. Însă cum scap de ploșnițe?
Desigur, cea mai bună apărare împotriva lor este prevenția, să fim atenți la bagaje și ce avem prin ele la întoarcerea acasă, să avem plase la geamuri pentru a evita pătrunderea din exterior a parazitului, să aspirăm frecvent și patul, saltelele, periodic sa spălăm lenjeria de pat la temperaturi ridicate.
Cum scapi de ploșnițele de pat?
Odată ce au fost detectate în locuință este recomandat să acționezi imediat pentru a scăpa de ploșnița de pat. Lipsa intervenției specializate poate duce la adevărate invazii, greu de eradicat ulterior. Iată câteva măsuri pe care le poți aplica imediat:
- schimbarea totală a lenjeriei de pat
- spălarea lenjeriei de pat/hainelor din dulap la cea mai ridicată temperatură posibilă în mașina de spălat
- aspirarea patului/zonelor infestate
- utilizarea unor substanțe chimice de tip insecticid
- eradicarea ploșnițelor folosind soluții fără insecticide
Primele acțiuni de mai sus cu siguranță vor avea un efect temporar în stoparea invaziei de ploșnițe, însă nu vor elimina complet parazitul. Este dificil să găsești toate locurile în care acestea se ascund, pot supraviețui temperaturii din mașina de spălat. Este nevoie de răbdare și insistență pentru a scăpa de ploșnița de pat.
Utilizarea insecticidelor poate distruge insectele, însă este o soluție intruzivă, substanțele chimice utilizate sunt toxice și pentru om și pentru eventuale animale de companie, pot lăsa pete pe mobilă, pereți. Vestea bună este ca există și soluții eficiente și sănătoase de eliminare a ploșnițelor, fără utilizare de insecticid.
Aparatele cu abur supraîncălzit sunt soluția eficientă și naturală contra ploșnițelor!
Cum scapi de ploșnițele de pat, fără să folosești insecticide?
O soluție rapidă și eficientă de eradicare a ploșnițelor este utilizarea șocului termic folosind generatoare de abur supraîncălzit Cimex Eradicator Polti. Atât ploșnițele adulte cât și ouăle acestora sunt foarte sensibile la schimbările bruște de temperatură.
Pentru aceasta se folosesc aparate speciale care generează abur încălzit la 180 °C, un dispozitiv inteligent care pulverizează aburul în cele mai ascunse locuri din casă sau din mașină. Astfel scapi de ploșnițe fără să folosești substanțe chimice de tip insecticid.
Pe lângă eliminarea insectelor, aburul se poate combina cu detergenți speciali care neutralizează și mirosul neplăcut al coloniilor de ploșnițe.
Aparatul POLTI cu abur uscat supraîncălzit elimină 100% ouăle și mai mult de 90% dintre insectele adulte. Un alt avantaj este faptul ca poți folosi camerele imediat, este o soluție prietenoasă cu mediul, nu este nevoie de aerisire și nu afectează suprafețele pulverizate prin pătare sau alt tip de contaminare.
Aplicarea mai multor tratamente periodic, îți vor readuce liniștea unui somn odihnitor, fără grija efectelor nocive cauzate de prezența ploșnițelor în locuință.