Intrerupator SMART cu TOUCH si control WIFI la doar 50 lei
SONOFF Touch EUC1– un intrerupator cu touch si control WIFI la distanta, ecran de sticla si design elegant la numai 70 de lei cu transport inclus. Tocmai am primit comanda din China de pe Aliexpress iar mai jos vreau sa arat ce stie sa faca acest intrerupator SMART.
Desi au aparut de ceva vreme pe piata, intrerupatoarele cu touch sunt inca putin folosite, in principal din cauza pretului mai mare decat al unui intrerupator clasic, mecanic.
Mai mult, cele care au si modul WIFI si care pot fi controlate de la distanta fie cu ajutorul telefonului fie prin telecomanda, au un pret si mai ridicat. In Romania, un intrerupator smart tactil cu modul de control WiFI ajunge undeva peste 150 lei. Insa pentru o casa SMART ai nevoie de mai multe astfel de dispozitive pe care le poti controla de la distanta, prin internet si le poti asocia unor scenarii preferate. Important: nu au nevoie de un HUB la care sa le conectezi, ele functioneaza independent prin conectare wireless si se pot crea scenarii direct din aplicatia de pe telefon.
Acum insa il poti comanda cu transport gratuit, direct din China la numai 70 lei, AICI sau AICI
Modelul pe care l-am cumparat eu are modul wireless integrat si se conecteaza la reteaua WIFI din casa. Pe telefon am instalat apoi aplicatia dedicata EWelink (Android sau iOS) prin care poti comanda intrerupatorul de la distanta. Aplicatia foloseste servere proprii, astfel ca ai acces la intrerupator prin internet, de oriunde ai fi.
Intrerupatorul este compatibil cu Google Home si Alexa facilitand comanda vocala de pornire sau oprire. Avand modul WiFI se poate configura sa lucreze si cu un SmartHUB existent deja in casa, alaturi de un termostat smart comandat prin internet, senzori de efractie sau de fum, etc. Pentru conectarea wireless foloseste banda de 2.4GHz b/g/n (nu merge pe banda de 5GHz), max. 250V, 2A si 400W. Panoul frontal este din sticla iar afisajul este cu led-uri de culoare albastra.
Intrerupatorul tactil wireless de mai sus se potriveste perfect in dozele existente, nu este nevoie de alte lucrari. Atentie cand faceti comanda sa alegeti modelul de Europa. Iata schema de alimentare la retea. La inceput si eu am fost usor pus in incurcatura deoarece are 3 puncte de cablare. Practic are o intrare, o iesire si NULL. Avand modul WIFI acesta se alimenteaza permanent iar restul este circuitul catre sursa de lumina controlat printr-un releu.(click pe imagine pentru marime completa)
Intrerupatorul raspunde bine la atingere, controlul prin internet de pe aplicatia din telefon se face instant iar ca design il puteti vedea in imaginile de mai jos. Acum ca l-am testat si mi-am facut o parere despre acest intrerupator tactil voi comanda si pentru celelalte incaperi din casa.
Iata si aplicatia EWelink cu intrerupatorul tactil configurat:
Daca aveti intrebari lasati un comentariu si va raspund cu placere. Piata de intrerupatoare este in continua dezvoltare, apar modele noi si functii adaptate nevoilor de consum.
Pretul unui astfel de intrerupator tactil in Romania este de 3 ori mai mare decat in China. Si vorbim de acelasi produs. Am gasit acest intrerupator de la acelasi producator Sonoff la un pret de 160 lei in Romania. Este extrem de mult fata de pretul real.
Da, asa este. Desigur, firmele din Romania au si costurile de import si marja de adaos practicata. Insa si mie mi se pare usor exagerat pretul. Este doar un intrerupator SMART pana la urma. Si nu vorbim de un Livolo.
Toate preturile din China se tripleaza in Romania, asta e procedura standard si din pacate nu se poate altfel. Daca in China costa 50, la noi costa in jur de 150. In acei 100 de lei intra: transport, taxa vamala (care se aplica la produs si cost transport), tva ( care se aplica la tot pana acum, inclusiv taxa vamala, da , taxa la taxa), comisionar vamal si alte costuri in vama, retururi (daca ai un produs returnat te costa din start curierul tur-retur plus comisioanele bancare) , garantii, produse defecte sau furate/sparte, salarii (unde 60 % sunt taxe), costuri depozitare si procesare ( chirie, utilitati, analize angajati, toate costurile curente de functionare), costuri financiare ( cat timp stau banii blocati intr-un lot de marfă, pana cand sunt recuperati), risc financiar (nu se vinde marfa deloc si ramai cu ea, banii aia sunt pierdere), samd… Nu iau partea nimanui, doar explic de unde vine diferența.
Va salut. mi-am achizitionat un intrerupator cu WIFI (vedeți in video din link) Am in sufragerie o lampa cu doua neoane de tip LED și când am montat acest intrerupator am observat ca rămâne aprins (de parca neoanelor aveau bateri descărcate) mai mult stins și când închizi și când pornești intrerupatorul rămâne aprins. ce Becuri îmi trebuie pentru a merge perfect. in perete am decât doua fire pentru un canal.
Salut,
ai nevoie de 3 fire pentru functionarea intrerupatorului smart, un nul si doua faze. Unul alimenteaza intrerupatorul si celalalt este pentru bec. Eu am reusit sa-l cablez corect deoarece aveam cele trei fire in doza, avand doua pozitii trase pentru doua becuri care se puteau controla separat. Vezi imaginea de jos din articol.
Acelasi tip de intrerupator smart este oferit si de firme din romania. Firma romaneasca ce au ca furnizor tot o fabrica din China.
DIferenta este ca au preturi in jur de 99 de lei si au si prize.
Conteaza faptul ca au garantie si suport romanesc. Din china nu stii cu ce te alegi si nu poti returna.